Aktuálně

30.05.2012
FINEP na Harfě postavil již 1500 bytů

Společnost FINEP postavila u projektu Nová Harfa v lokalitě Nové Vysočany již 1500 nových bytů. Za sedm let zde FINEP uskutečnil celkem čtyři etapy výstavby. Domov zde nalezlo více než 2000 lidí. Jde o mimořádně úspěšný projekt bytové výstavby v Praze, o který je stále velký zájem.

Společně s moderní výstavbou doplněnou o odpočinkové zóny, dětská hřiště a zeleň zde v uplynulých letech vzniklo několik nových obchodů, služeb a další občanská vybavenost, na které se podíleli i samotní obyvatelé projektu. Za zmínku stojí lékárna, pizzerie, stylová restaurace, večerka Žabka, solárium, fitness studio, prodejna Albert, květinářství.

„Aktuálně zde máme rozestavěných 130 moderních bytů a dále komerční plochy o celkové výměře 563 čtverečních metrů,“ upřesňuje současnou podobu projektu Vladimír Zuzák, obchodní ředitel FINEP. I v tomto případě mají noví i stávající obyvatelé projektu Nová Harfa možnost navrhnout budoucí podobu a vybavenost. „Komerční plochy jsou vedle bydlení hlavním lákadlem celé oblasti. Je zde o ně poměrně velký zájem, protože jsou dobře dostupné zákazníkům z velké části bydlícím právě v projektu Nová Harfa,“ vysvětluje Vladimír Zuzák.

Kvalitu bydlení v lokalitě Nová Harfa doplňuje velkorysý rozvojový plán celého území kolem potoka Rokytka, který připravila a realizuje Městská část Praha 9. Území pražských Vysočan na sebe v posledních letech strhlo velkou pozornost. Díky masivní revitalizaci a perfektní infrastruktuře se Nové Vysočany zařadily mezi přední příčky rezidenčních lokalit. Kromě nových služeb a obchodů místní obyvatelé postupně objevují kouzelné procházkové trasy a nově kultivované parky v sousedství meandrující Rokytky. Právě v takovém prostředí mohou žít i obyvatelé dosud největšího bytového projektu v Praze i České republice – Nová Harfa.

Z hlediska výborné dopravní dostupnosti je nepochybně důležitá Poděbradská ulice se zastávkami tramvajových a autobusových linek, které míří ke stanicím metra trasy B Vysočanská a Palmovka, a které zajišťují rychlé spojení s centrem metropole. Nedaleko je modernizované nádraží Praha – Libeň, které je jednou z prvních součástí budoucí pražské vlakové integrované sítě a v budoucnu zajisté velmi zjednoduší spojení s dalšími oblastmi Prahy. Při cestě autem je výhodou blízké napojení na Kbelskou a Průmyslovou ulici, které zprostředkovávají výjezd ke všem důležitým pražským výpadovkám.

Rubrika: Aktuálně

    Zpět

 

Zavřít okno